blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG peter
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
peter5number



Real Madrid
pridal peter5number 29.10. 2005 o 17:35

Real Madrid – los galacticos, merengues, pusinky, biely balet...názvy klubu, v ktorom (ne)hrajú najlepší hráči sveta. Milujem Kráľovský Real, avšak nie tak veľmi ako som ich miloval pred pár rokmi. Dôvod...peniaze. Prezident klubu Florentino Perez kandidoval na prezidentský post so sľubom priviesť každý rok na štadión Santiaga Bernabeua svetového hráča. Ľudia plný očakávania ho za prezidenta aj zvolili a on si plní sľuby. Na tom by nebolo nič zlé, ale...v poslednom čase tieto obchody idú na úkor dobrých výsledkov. Fajn, kúpili Figa, super. Kúpili Zidana, super. Kúpili Ronalda, ehm, no...celkom v poho. Kúpili Beckhama, ehm, sú normálny? Kúpili Owena, ehm, veru nie sú normálny. Peniaze za všelijaké blbosti s motívom hviezd im zaručujú slušné peniaze neprihliadajúc na to, že všetky hviezdy sa do zostavy nezmestia ShAke a tak sú odkázaní na lavičku. A veru takmer hocijaký európsky veľkoklub by si spokojne vybral do základu hocikoho z Madridskej lavičky :-)).

                                               

Nepáči sa mi najmä angažovanie „hviezdnych" útočníkov. Ok, Ronalda aj Owena mám celkom rád, sú to kvalitný útočníci ale nie sú pre Real až tak efektívny ako niekdajšie španielske duo. Tých dvoch chlapcov milovalo určite celé Španielsko, na ihrisku vypadali ako bratia a dokonale si rozumeli. Ak by ste nejakou náhodou vymeškali posledných 5 rokov futbalového života, vedzte, že hovorím a útočnom tandeme Raúl-Morientes. Na tých nemal nikto. Špičkové kombinácie a súhra celého tímu zaistila Realu neoficiálny titul najlepšieho klubového mužstva na svete. Práve v tom období kráľoval madridský klub aj v lige majstrov, no Morientes sa opozeral, hoci podával stále svetové výkony, neprinášal peniaze a tak išiel preč :-(. Postupne odišiel Hierro, defenzívny štít Makelele (za ktorého podľa mňa Real doteraz nenašiel vyrovnanú náhradu) a zrejme nezapadol ani jeden z odskúšaných trénerov. Raúla ako odchovanca a symbol klubu nechali naďalej v kádri a i keď sa mu nedarí tak ako kedysi, dostáva priveľa šancí na rozdiel od Michaela Owena.

Real nie je schopný zaplátať diery v obrane. Carlos aj Salgado starnú, stopéri nepatria medzi TOP ako ostatný hráči a ani spomínaný defenzívny štít nie je na Claudeho úrovni. Podľa Fify :-) viem, že Real využíva ofenzívnu zostavu 4-1-2-1-2 a myslím, že toto rozostavenie jeho hre veľmi pristane. Avšak, kde sú tie časy keď hrával Real najkrajší futbal?

Kde sú časy, keď biely balet roztočil taký kolotoč, z ktorého boli všetci zmätení. Kde sú tie nádherné góly? Jedna charakteristická herná vlastnosť pre Real boli nahrávky. Nahrávky na jeden dotyk. Obrancovia začali celú akciu a začal sa balet...hráči hrali na jeden dotyk a presnými nahrávkami sa ľahko dostali pred súperovú bránu. Vypadalo to, ako keby sa tieto parádičky učili na tréningu (čo sa asi aj učili:). Je však obdivuhodné aj ako sa krajní obrancovia presúvali až do útoku yEs a všetko im vychádzalo.

Posledná vec, ktorá mi leží na srdci sú priame kopy. Hráči ako Beckham, Zidane, Carlos a aj Figo (ktorý odišiel) sa museli podriadiť cudzím príkazom. Ak ide o efekt, resp. gól, kope Beckham (Zidane je starý, nebudú ho ešte trápiť s kopmy, nie? ShAke) a ak ide o zábavu a potešenie divákov, kope Carlos, hoci jeho strely končia v sieti s úspešnosťou 1/10 ShAke.

Toť zatiaľ všetko o mojom najobľúbenejšom klubovom družstve, hádam svitne na lepšie časy a budeme sa znovu tešiť hre, akú Real kedysi predvádzal yEs.



Prístupov 2510
Kvalita článku
(100%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
NFS: Carbon - galéria
[ 21.11.2006] (príspevkov 2)
F.E.A.R. - galéria
[ 3.5.2006] (príspevkov 9)
MAX PAYNE 2 - The end
[ 9.3.2006] (príspevkov 4)
Profil osobnosti
[ 22.1.2006] (príspevkov 3)
TOP hry roku 2005
[ 21.1.2006] (príspevkov 4)
POP3: Kde sú life-upy?
[ 18.1.2006] (príspevkov 0)
POP3: Záverečný súboj
[ 7.1.2006] (príspevkov 0)
POP3: Súboj proti dvom bossom naraz
[ 7.1.2006] (príspevkov 0)
POP3: Súboj s druhým bossom
[ 7.1.2006] (príspevkov 1)
POP3: Súboj s prvým bossom
[ 6.1.2006] (príspevkov 7)